Vi gratulerer @krisslovesfood med Matredderpris
@krisslovesfood har tatt sosiale medier med storm med sine mattips. Han elsker å redde mat, lage gode retter og dermed spare både klima, miljø og lommebok.
Vil du ha gode tips om hvordan lykkes med matredding?
Vi inviterer deg og din klasse til årets Matredderdag. Her byr vi på en digital time fullspekket med faglig innhold, engasjerende deltakelse og inspirerende matreddere. Det blir kåring av Årets matredder og en hemmelig gjest!
Det er helt gratis å delta, og elevene vil sitte igjen med verdifull kunnskap om hvordan de kan redusere matsvinn og bli supergode matreddere.
Dato: 5. juni | Tid: 10:00-10:45| Sted: Digital sending
Meld på din klasse her
Passer ikke tid og dato? Meld dere på, og se sendingen når det passer dere!
Dette får du og din klasse ut av å deltagelse påQ-Matredderdagen 2024:
• Fokus på å se, lukte og smake sansene
• Følge med på live kokkekamp i Oslo hvor tre skoleklasser konkurrerer om å bli årets matredder-klasse
• Ny informasjon om mulighetene ved å matredde
• Tips og triks til hvordan bli en god matredder
• Få inspirasjon fra andre 9. klassinger i Norge
Undervisningsopplegg for 9.trinn
Q har sammen med Mette Nygård Havre, kjent fra folkebevegelsen Spis opp maten laget et undervisningsopplegg for å løfte å løfte kunnskap og engasjement for matredding for elever og lærere å 9. trinn. Undervisningsopplegget er digitalt, og alt du trenger for å komme i gang finner du her!
Vi ønsker dere velkommen til Årets Q-Matredderdag!
@krisslovesfood har tatt sosiale medier med storm med sine mattips. Han elsker å redde mat, lage gode retter og dermed spare både klima, miljø og lommebok.
Hos Smørtorget Kaffe og Mat i Tromsø går ingenting til spille – Derfor ble de tildelt en velfortjent matredderpris!
I fjor reddet Jan Erik og Kysthagen flere tonn gulrøtter fra å havne i søpla, nå har de vunnet prisen «Årets matredder 2022». Samtidig gikk 9. trinn på Gursken ungdomsskule helt til topps i Q matredderkonkurranse, der målet var å lage retter av råvarer som ellers hadde blitt kastet.
Gründerne i Holdbart mener det bare er tull å kaste mat på grunn av dato, uten å sjekke om den er blitt dårlig. Ved å kjøpe overskudddsvarer fra produsenter, grossister og importører bidrar de til å redusere matsvinn i flere ledd.
I Unge Kokkers verden henger sunn og smakfull mat tett sammen med ivaretakelse av miljøet. Dette lærer de også bort til barn og ungdom. Nå har de mottatt Q Matredderprisen for sitt brennende engasjement.
I fjor reddet Dina og Henning hele 24 tonn mandelpoteter fra å havne i søpla. For innsatsen vant de hedersprisen «Årets matredder 2021» under årets Q-Matredderdag.
Krispy lager frysetørket snacks av frukt og grønt som ellers ville blitt kastet. Nå har Tønsbergbedriften fått Q-Matredderprisen for jobben de gjør i kampen mot matsvinn.
Anne Lill Stene fra Stene Matglede sykler rundt med bærekraftig overskuddsmat til lunsjsultne innbyggere i Bergen. I dag vant gründeren og kokken Q-Meierienes matredderpris.
I år ble Norges største matredderdag, Q-Matredderdagen, avholdt digitalt. Mens det var tomt i salen fulgte flere tusen publikummere med fra stue, jobb og skole.
Trine Lohne fra Søgne fikk fredag utdelt årets første matredderpris fra Q-Meieriene. Sørlendingen, kanskje best kjent som «Trine på gården» har de siste årene jobbet målrettet med å kombinere matglede og matredding.